type 3

KRØLLET HÅR

 

 

Type 3 hår har en 'S' formet krølning, som ligner en spiral eller en fjeder, når det blir blir strukket ud. Type 3 hår er som regel blødt og forholdsvis fint i struktur, og der er som regel meget af det.

Når krøllet hår er vådt, blir det som regel glat, men når det tørrer, suger det vandet op og finder tilbage til sin krøllede form. Et normalt træk ved krøllet hår er, at fugtighed gør det mere krøllet eller endda kruset.

Krøllet hår er ikke skinnende som glat eller bølget hår, eftersom hårtråd lagene ikke ligger sig fladt ind til hovedet, som Type 2 bølget hår. Da hårtrådene ikke har en glat overflade, skinner lyset heller ikke så meget i håret, som i andre hårtyper. Dette kan godt få krøllet hår til at virke en smule mat eller 'kedeligt', hvis det ikke blir fugtiggjort og balsameret regelmæssigt. Det er ikke ualmindeligt af finde begge underkategorier af Type 3 hos den samme person.

 

- 3A -

Én af de tydeligste karakterer ved Type 3 hår, er at det er skinnende, og krøllerne er store og løse. Krøllerne har form som en udstrakt spiral eller fjeder. Som regel er håret mere lige, jo kortere det er.

Og så er krøllerne mere definerede, jo længere håret er.

 

 

- 3B -

Type 3B hår har en tættere krølning Type 3A. Det varierer fra bløde slange-krøller til tættere proptrækker-krøller.

Denne hårtype har brug for ekstra fugtighed og mere kærlig pleje, da den kan være meget skrøbelig.

 

HÅR PLEJE TIPS

 

(1) Type 3 hår har brug for at blive fugtiggjort så meget som muligt. Det anbefales at denne type hår bliver vasket med en fugtgivende shampo og balsam hver 3. dag. Håret skal skylles og fugtiggøres dagligt, så det ikke føles tørt og ser tørt ud. For at sikre at krøllerne blir ved med at se friske ud, er det vigtigt at bruge den rigtige type rense-produkt. Hvis man bruger et sulfat-frit rense-produkt, sikrer man at håret forbliver rent og fugtigt, uden at miste dets naturlige olie. Dette hjælper med at holde håret blødt og smidigt, og herved opnår sit optimale potentiale. Almindelig shampo kan modvirke at håret når sin bedst udseende struktur, og at man opnår hårets naturlige struktur. Ved at bruge et sulfat-frit rense-produkt gir man også sin balsam en chance for at virke bedst muligt.
(2) For de bedste styling resultater, skal man starte med helt vådt hår. Tilfør rigelige mængder leave-in balsam eller dit foretrukne styling produkt, for at underbygge hårets struktur..
(3) Undgå at røre for meget ved håret, før det er helt tørt. Når du tørrer håret kan du lade det luft-tørre, eller bruge en føn-tørrer med diffuser. Hvis du bruger føn-tørrer med diffuser, så pas på ikke at røre for meget ved håret, da det kan forstyrre krøllernes mønster.
(4) Puf og ryst håret. Red eller børst aldrig tørre krøller. Dine fingre er et undervurderet redskab, når det kommer til at style dine vidunderlige krøller. Skulle du få brug for at bruge en kam, så må du sikre dig at håret i forvejen er vådt og filtret ud. Du skal altid bruge en kam af god kvalitet, med brede tænder.
(5) Når du filtrer dit hår ud, skal du altid gøre det imens det er fuld af balsam eller naturlig olie (oliven olie, kokos olie, jojoba olie etc.), som gør det smidigt. Det anbefales at du først bruger dine fingre, og derefter en kam med brede tænder eller en udfiltrings børste til at rede igennem dit hår, så du skader dit hår mindst muligt.
(6) Mange med krøller har stor succes med at bruge et satin pude-betræk, som hjælper med at holde krøllerne i ‘top form’. Det glatte stof tillader håret at glide glat gennem det, og hjælper med at holde krøllerne flotte og ugler det mindst muligt.
(7) Type 3A skal bruge gelé, cremer og leave-in balsam som også givere en smule fugtighed og definition af krøllerne.
(8) Type 3B skal bruge gelé, cremer og leave-in balsam som giver ekstra fugtighed.