Rens, Udfilter, Beskyt og Fugt.

For at opnå skinnende og håndterbare krøller, er der visse trin man skal igennem for at sikre et sundt hår. Det er lige så vigtigt at vælge de rette produkter, som at følge disse trin:

1. Rens

 

Det er vigtigt at rense dit hår og hovedbund regelmæssigt. En ren hovedbund er en sund hovedbund - ligesom mange andre ting, er det svært at vokse under beskidte forhold. Det er vigtigt ikke kun at rense håret og hovedbunden regelmæssigt, men også at bruge den rigtige shampoo.

Det vigtigste shampooen skal kunne, er at rense håret og hovedbunden for skidt og snavs, overflødigt sebum (olie), ophobning af gamle produkter og skæl. Sammensætningen af shampooen indeholder ingredienser såsom overfladeaktive midler, lipider (fedt) og andre sammensætninger, der hjælper på håret og hovedbundens udseende. Det vigtigste du kan gøre, er at vælge den rigtige shampoo til dit hår.

Det er vigtigt for dem af jer der har bølget, krøllet eller afro hår, at I bruger en shampoo, der kan rense hår og hovedbund, uden at fjerne dets naturlige olie. Krøllet har især en tendens til at udtørre, da måden hårsækken sidder på hårstrået har betydning. Den naturlige sebum, som hovedbunden producerer, tager længere tid at bevæge ned over hårets buer, og nogle gange når det slet ikke ned. Det gør kun problemet værre. For ikke at udtørre håret yderligere, har I Love Natural Hair valgt en række shampooer, der er pH-neutrale, sulfatfrie og som fremmer et sundt hår, uden at fjerne fugten i hår og hovedbund.

2. Udfilter

 

For folk med krøllet hår, er udfiltring en vigtig del af processen. Generelt har krøllet og afrohår en tendens til at filtre mere end nogen anden hårtype. Jo tættere krøllerne er, jo mere filtrer det, hvilket forklarer hvorfor afrohår har nemmere ved at locke ved fx dreads og twists.

Det anbefales, at du kun udfiltrer dit hår når det er vådt eller fugtigt, med olie eller balsam i håret, for at skabe så lidt friktion som muligt. Det gør også håret mere smidigt, og minimerer risikoen for at håret knækker.

Mens du udfiltrer dit hår, må du behandle det som var det den fineste silke. Hvis du er stresset, træt eller har travlt, er det måske ikke den bedste dag at udfiltre dit hår. Det er vigtigt at starte med at bruge fingrene til at udfiltre, før man eksempelvis bruger en bredtandet kam. Dine fingre er et undervurderet redskab. Det er nemmere at mærke knuder og filtret hår med fingrene, end med en kam. Når du udfiltrer, anbefales det at du starter med enderne, og arbejder dig op mod rødderne. På denne måde minimerer du risikoen for, at håret brækker.

3. Balsam og fugt

Det er vigtigt at bruge den rette balsam til dit hår, da det hjælper på hårets smidighed. Den fornyer også det enkelte hårstrås udseende, og giver det et mere skinnende og sundt udseende.

Balsam er også godt til at gøre håret mere smidigt, så det er nemmere at manipulere og udfiltre, og minimerer derfor risikoen for knækkede hårstrå.

Man skal ikke undervurdere vigtigheden af vand. Det er den mest naturlige måde at fugtiggøre dit hår. Vandbaserede produkter kan også bruges til at fugte håret.

Når du vælger fugtende produkter til dit hår, skal du sørge for at den først nævnte ingrediens er vand, da det betyder at det er hovedingrediensen i produktet. Når man tilføjer fugt til håret, hvad end det er i form af vand eller vandbaserede produkter, hjælper det med at gøre håret mere smidigt og nemmere at kontrollere.

For at se hvordan disse 4 trin fungerer i praksis, kan du se 'Råd til hårpleje' videoerne, under hver sektion af 'Hårtyper'.