type 4

TEXTURED CURLS

 

 

Et normalt træk for kruset hår, er at det har afro tekstur. Det er muligt for afro hår at indeholde mere end én tekstur, og flere forskellige krølle former på samme hoved.

Type 4 hår er den mest krøllede hårtype, men også den tørreste, hvilket gør det den mest skrøbelige. Det har færre lag end nogen anden hårtype, hvilket betyder mindre naturlig beskyttelse fra de forskellige ting der kan skade håret, som vejret, kamme, børster og føntørring. Hvis afro hår ikke holdes rent, balsameret og fugtigt, kan det meget nemt komme til at se tørt og kedeligt ud. Man oplever tit at Type 4 hår er det mest skrøbelige, og brækker nemmere end andre hårtyper, hvilket kan få én til at tro at Type 4 hår ikke kan gro langt.

 

- 4A -

Et typisk træk for afro hår Type 4A, er at hårtrådene ligger fladt uden nogen tydelige kurver eller bølger. Denne type hår kan være ret ru, men også nogen gange silke-agtig.

 

 

- 4B -

Type 4B hår kan godt minde en del om strukturen hos dem med bølget hår. Den eneste forskel, er at hårstrukturen som regel er meget mere grov og mere afro lignende.

 

 

- 4C -

Type 4C er en tæt spiral af afro hår, som har en S form, når de blir strukket ud.

 

 

- 4D -

Denne hårtype er igen med en tæt afro struktur, men i modsætning til de andre Type 4 kategorier, så har Type 4D et mønster som ligner et Z og nogen gange et L (hvor hårtrådene bøjer med skarpe vinkler, med lidt eller ingen bølge).

Type 4D har som regel mindre fugtighed end 4A og 4B, på grund af krøllernes mønster.

 

HAIR PLEJE TIPS

 

(1) Den største misforståelse omkring kruset hår, er at det er ru, uglet og svært at styre. Men tværtimod, hvis man plejer det, kan det være ekstremt blødt og nemt at arbejde med. Det er den mest skrøbelige tekstur af alle hår kategorierne, og skal derfor behandles utroligt nænsomt. Kruset hår skal have balsam og fugtighed i hvert trin af din hårpleje rutine, for at opnå det bedste resultat. Et typisk træk for afro hår, er at det nemt filtrer og ugler. Hvis dit mål er at gro dit hår langt (og at det ikke skal blive til dreadlocks), så er det afgørende at holde det fra at filtre sammen. Jo mere du bruger balsam, fugt og beskyttende måder at style dit hår på, jo bedre modvirker du at det bliver tørt og brækker af. Husk at sundt, velplejet hår giver dig muligheden for at bære dit hår som du selv ønsker det - kruset, krøllet eller glat.
(2) Undgå shampoer som udtørrer dit hår, eller fjerner hårets naturlige olier. Det anbefales at du benytter sulfat-fri, ph-balancerede og fugtiggørende shampoer.
(3) Med Type 4 hår skal man helst undgå produkter som indeholder vaseline og mineralolier, som indkapsler håret for at give det et midlertidigt 'fugtigt' look - men som ikke tilfører håret nogen fugtighed. Det kan også sætte sig fast på håret, og derved faktisk gøre håret mere tørt end før.
(4) Vand er den ultimative fugtigheds-giver. Og naturligt 'smør' som shea-butter og cremer er fantastiske forseglere til at holde vandet (fugtigheden) inde i dit hår.
(5) At rense håret med en rensende shampo er også vigtigt. Udfør denne rutine ofte for at undgå at nogen produkter bliver siddende i håret. Dette vil modvirke at noget sætter sig fast, og vil give liv og glød tilbage til dit hår.
(6) Brug hår-cremer og olier, som er specielt velegnede til Type 4 hår.
(7) Når du udfiltrer dit hår, skal du sikre dig at du bruger olier og balsam, som ikke vil få det til at blive slidt eller brække. Brug først fingrene til at filtre håret ud, og derefter en kam med brede tænder eller en udfiltringsbørste. Brug aldrig en kam eller børste i tørt hår. Se videoerne for mere information.
(8) Mange med krøller har stor succes med at bruge et satin pude-betræk, som hjælper med at holde krøllerne i ‘top form’. Det glatte stof tillader håret at glide glat gennem det, og hjælper med at holde krøllerne flotte og ugler det mindst muligt. Et andet alternativ, er at du ved sengetid kan bruge et satin eller silke tørklæde til at binde rundt om håret, og derved beskytte dine fine krøller.